facebook
twitter
email
info@modifiyeruhu.com
  • AnaSayfa
  • Otomobil Projeleri
  • Elektrikli Otomobiller
  • Teknik Bilgi
  • Otomobillerin Teknik Özellikleri
  • Haberler
YENİ YAYINLAR
İlk Elektrikli Otomobil
Rover 220 Turbo Restorasyon Projesi
Alfa Romeo GTV Spider Teknik Özelliği (1993-2004)
Alfa Romeo GTV Teknik Özelliği (1993-2004)
Alfa Romeo 164 Teknik Özelliği (1987-1998)
Alfa Romeo 155 Teknik Özelliği (1992-1998)
Axon
Autobianchi
Austin
Auburn

Modifiye Audi 80 Quattro 700HP+ KABUS

Posted On 11 Mar 2014
By : ModifiyeRuhu
Comment: 0
modifiye-audi-80-kabus (24)
Modifiye Audi 80 Quattro

Modifiye Audi 80 Quattro 700HP+ KABUS

Audi 80 1966-1996 yılları arasında 40 yıl boyunca üretildi. Audi 80 üretimde kaldığı 40 yıllık süreçte F103, B1, B2, B3/Type 89, B4 kasa kodlarıyla milyon adetlerde satış yaptı. Birçok kişi Audi 80 modeline modifiye yaptıysa da Anıl Bey aracına milyonda bir görülecek şekilde bir modifiye işlemi uygulamış.
Anıl Bey sahip olduğu 1994 model Audi 80 competition B4 kasa koduna sahip aracını Drag yarışlarına katılmak için modifiye ediyor. İlk olarak profesyonel ekibiyle motor modifiyesine başlayan Anıl Bey zaman içerisinde gri olan aracının rengini kırmızıya çevirmiş. Ayrıca araca fazlalık olan ağırlıklarının atmasıyla modifiye işlemine devam etmiş. Ön farlar, ön panjur gibi birçok ekipmanın söküldüğü aracın iç kısmında kapı döşemeleri, koltuklar, tavan ve taban döşemeleri, ön konsol hatta aracın camları bile sökülmüş. Bu sayede hızlanmasına saniyeler katmış.
Sparco direksiyon, Sparco spor koltuklar, Sparco pedal takımlarının yer aldığı aracın ön konsolu drag yarışları için özel olarak tasarlanmış. Saliselerin bile önemli olduğu kalkış yarışlarında kontrol ve gösterge panellerini tek noktaya toplamasıyla aracının kontrolünü daha iyi sağlar yapıya getirmiş. Göstergelerde tercihini AEM markadan yana kullanan Anıl Bey, Auto Meter tercihini PLX ‘den yana kullanmış.

Dış tasarımında ön farları ve panjuru söken Anıl Bey yelerine metal ızgara taktırmış. Draglar sırasında yan tarafta kalkan aracı görmek için açısı daha iyi ayarlanan yan aynalarla modifiye işlemine devam etmiş.
Aracının motoruna aylar süren çalışmalarla  modifiye işlemleri uygulayan Anıl Bey Aracını 700HP+ üzeri güce kavuşturmuş. 4×4 Drag yarışlarında kullandığı Audi 80 aracı birçok birincilik elde ederek zaman içerisinde KABUS lakabını almış. 0-400 arasını 10.4 sayinede tamamlayan KABUS’un modifiyesinde birçok firma profesyonel olarak rol oynamış. Tüm Oto, Quattro Garage ve Dr.Ecu Özgün Güleç’in ortak girişimiyle oluşturulan aracın motoru,  yürüyen aksamı ve dış görünümünde oluşturulan modifiye işlemi;
–          GARRETT GT35R TURBO
–          JE PİSTON
–          İE KOL
–          SUPERTECH SİBOP.YAY.ŞAPKA
–          COLOMBO DERECELİ EKSANTRİKLER
–          HALTECH 1000 ECU
–          RS4 6 SPEED ŞANZIMAN VE DİFRANSİYEL
–          TRİPLE PLATE BASKI BALATA
–          100 SHOT NOS
–          HAFİFLETİLEN BODY
–          ÖZEL OLARAK TASARLANAN İÇ KOKPİT
–          AEM MARKA GÖSTERGELER
–          PLX MARKA AUTO METER
–          DUNLOP MARKA CADDE TİPİ ASİMETRİK DESEN LASTİKLER
–          SPARCO DİREKSİYON
–          SPARCO RACE TİPİ KOLTUKLAR
–          SPARCO PEDAL TAKIMI
700HP+ gücünde Audi 80 Kabus’un bazı videoları;
Modifiye Ruhu olarak Anıl ÖZTRAK’a , Tüm Oto’ya Quattro Garage’ye ve Dr.Ecu Özgün Güleç’e yaptığı modifiye işlemlerinden dolayı teşekkür eder, yeni projelerinde başarılar dileriz.
  • google-share
Previous Story

Honda CRX del sol VTI / Turbo – Green Mamba

Next Story

Modifiye Opel Kadett C ( Gemini ) 1977 – by Aladdin Amer Türk

Yorum Yaz Cevabı iptal et

*
*

Sitede belirtilen tüm marka, model ve alt modellerin tüm hakları marka sahibine aittir. Sitede sadece ürün tanımlama amacı ile kullanılmıştır. Sitemizde yayınlanan içerik, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
© Copyright 2013-2023, Modifiye Ruhu.
Web Tasarımı ve Web Hosting Hizmeti