facebook
twitter
email
info@modifiyeruhu.com
  • AnaSayfa
  • Otomobil Projeleri
  • Elektrikli Otomobiller
  • Teknik Bilgi
  • Otomobillerin Teknik Özellikleri
  • Haberler
YENİ YAYINLAR
İlk Elektrikli Otomobil
Rover 220 Turbo Restorasyon Projesi
Alfa Romeo GTV Spider Teknik Özelliği (1993-2004)
Alfa Romeo GTV Teknik Özelliği (1993-2004)
Alfa Romeo 164 Teknik Özelliği (1987-1998)
Alfa Romeo 155 Teknik Özelliği (1992-1998)
Axon
Autobianchi
Austin
Auburn

Nissan Sunny GTI

Posted On 04 Tem 2017
By : ApexteDuranManyak
Comments: 2
Tag: 1995 Nissan Sunny GTI İncelemesi, Nissan Sunny GTI, Nissan Sunny GTI Alınır mı?, Nissan Sunny GTI İncelemesi, Nissan Sunny GTI Nasıl?, Nissan Sunny Test Sürüşü

Yaklaşık 1 yıldır misafirim olan 1995 model Nissan Sunny GTI ile yollarımızı ayırma zamanı geldi. Garajımıza ilk başta kuru kasa restore edilmek için gelen Nissan, ilerleyen zamanda proje değişikliği nedeniyle restore edilmeden kapalı garajda bir süre yattı. Gündelik olarak kullandığım Renault 11’i restorasyona alınca sevgili dostum Tolga Şansal’ın müsadesi ile Nissan’ı gündelik olarak kullanmaya başladım.

Otomobilin sahip olduğu zamanının ötesinde dikkat çeken detayları var. Bunlardan ilki arka tekerlerin bağımsız süspansiyon sistemine sahip olması. Bununla beraber sağ – sol arka fren sisteminde birbirinden bağımsız çalışan fren limitörleri var. Far yükseklik ayar butonu ışıklı olarak yapılmış. Normal aydınlatma ile beraber getirdiğiniz ayar kademesinde yeşil renk led arka ışık yanıyor. Böylece karanlıkta ayar butonunun pozisyonunu gözlemleyebiliyorsunuz. Kontak anahtarı Off pozisyonunda yuvasından çıkmıyor. Anahtarı yuvasından çıkarabilmek için kontak yanında bulunan küçük siyah butona basmanız gerekiyor. Otomobili ilk kez kullanan birisi için keşfedene kadar sıkıntı yaratan bu özelliğe kısa sürede alışıyorsunuz. Motor kısmında yağ filtresi altında su  soğutmalı yağ soğutucu kullanılmış olması dikkat çekiyor. Otomobilin koltukları bir spor otomobil için oldukça konforlu. Vücudu saran yapısıyla beraber ileri – geri, aşağı – yukarı ayarlanabilir kafa desteği ile sürüş pozisyonunuzu dilediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz.

Otomobil ilk geldiğinde egzoz patlak, debriyaj bitik, akslar hasarlı ve rutin bakımları geçmiş durumdaydı. Bu eksiklikleri giderdikten sonra 200.000 kilometreye kapak atmış Japon mucizesi kendine hayran bırakmaya başladı. Bu noktadan sonra otomobil hakkındaki izlenimlerimi iki kısım olarak anlatacağım. Şöyle ki ilk rutin bakım sonrası meşhur Ankara kraterlerinin birisinde otomobilin son susturucuya giren egzoz borusu koptu. Bunun sonucunda bir süre son susturucu iptal şekilde kullandım otomobili. Bu şekilde kullanmamın en büyük etkeninin harika egzoz sesi olduğunu itiraf etmeliyim. Otomobili limitlerinde kullanırken vites değişimlerinde kalp ritmimi değiştirecek kadar ruhumu okşayan egzoz patlamalarını hayatım boyunca unutmayacağım. Nissan bu şekilde iken otomobilin alt devirleri öldü diyebilirim. Bu nedenle güzel gaz tepkisi ve güç istediğiniz durumlarda otomobili 4000 devir üstü kullanmak gerekiyordu. Üst devirde limitlerinde vites değiştirdiğiniz taktirde Nissan kadranını rahatlıkla sonuna kadar devirebiliyordu. Tabi bu durumda yakıt tüketimi ciddi oranda artış gösterdi. Karma kullanımda bir depo ile maksimum menzil 320 km oldu bu süreçte.

İzlenimlerimin ikinci kısmında son susturucuyu tamir ettirdim. Otomobilin sesi kesildi, agresif egzoz patlamaları ortadan kayboldu. Otomobil alt devirlerde yürümeye başladı. Düşük devirlerde gaz tepkisi iyileşti. Bununla beraber 4000 devir sonrası yaşanan güç patlamasının büyük oranda azaldığını hissettim. Egzoz onarımı sonrası yaptığım son hız denemelerinde düz borulu hali ile daha önceden ulaşmış olduğum hızlara ulaşamadım. Ayrıca hızlanma da hissedilir ölçüde azaldı. Yakıt tüketimi ise ciddi oranda düştü. Karma kullanımda menzil rahatlıkla 400 km değerlerine ulaştı. Uzun yolculukta ise yaklaşık 520 km yol yaptık. Ekonomik sürüş ile bu değeri çok daha fazla artırmak mümkün olacaktır.

Otomobili genel olarak değerlendirecek olursak fiyat – performans açısından tek kelime ile muhteşem bir otomobil olduğunu belirtebilirim. Temizlik durumuna göre günümüz ekonomik koşullarında 12.000 – 15.000 TL civarına piyasada kendine yer bulan Sunny GTI geleceğin Japon klasiklerinden olmaya aday bir otomobil.

Otomobilin yedek parça sıkıntısı mekanik olarak yok. Mekanik bakım sırasında gerek duyulan yedek parçalar için otomobil üzerinden sökülen numune parçalar ile yedek parça bulabiliyorsunuz. Japon otomobillerde karakteristik bir özellik olan ortak parça kullanımı sayesinde hiç ummadığınız bir otomobil markasının parçası Nissan parçası ile aynı olabiliyor.

Otomobil hakkında merak ettikleriniz için yorumlar bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

ApexteDuranManyak
Yazar Bilgisi
Makina Mühendisi, pilot, co-pilot, uzman mekaniker ve restoratör.
  • google-share
Previous Story

Porsche 924S Restorasyonu

Next Story

Skoda 120L Restorasyon Projesi

2 Comments

  1. Avatar
    Serkan 24 Temmuz 2017 at 16:29 Reply

    Güzel bilgilendirme için sağolun güzel arac

    • ModifiyeRuhu
      ModifiyeRuhu 10 Ağustos 2017 at 00:38 Reply

      Değerli yorum ve görüşleriniz için teşekkür ederiz Serkan Bey.

Yorum Yaz Cevabı iptal et

*
*

Son Haberler

0

İlk Elektrikli Otomobil

Elektrikli otomobillerin tarihi, sıklıkla düşünüldüğünden daha eskiye, 19. yüzyıla dayanmaktadır. İlk elektrikli otomobilin, 1832 ve 1839 yılları
Posted On 16 May 2023
0

Rover 220 Turbo Restorasyon Projesi

Yıllara dayanan yorgunluk ve bilinçsiz kullanıcıların eline geçmesiyle kasaplardan kurtulmuş T16 motora sahip Rover 220 Turbo diğer adıyla Tomcat
Posted On 01 Şub 2022

Alfa Romeo GTV Spider Teknik Özelliği (1993-2004)

Alfa Romeo GTV Spider 1993-2004 yılları arasında İtalya’nın Milano şehrinde üretilmiştir. Alfa Romeo GTV Spider üretildiği yıllarda (2.0 TS 16V,
Posted On 20 Ağu 2021

Alfa Romeo GTV Teknik Özelliği (1993-2004)

Alfa Romeo GTV 1993-2004 yılları arasında İtalya’nın Milano şehrinde üretilmiş olup Alfa Romeo’nun spor araç modeliydi. Alfa Romeo GTV üretildiği
Posted On 20 Ağu 2021

Alfa Romeo 164 Teknik Özelliği (1987-1998)

Alfa Romeo 164 1987-1998 yılları arasında İtalya’nın Milano şehrinde üretilmiştir. Alfa Romeo 164 Alfetta ve Alfa 6’nın yerini almıştır. Dünyada
Posted On 19 Ağu 2021

Alfa Romeo 155 Teknik Özelliği (1992-1998)

Alfa Romeo 155 1992-1998 yılları arasında İtalya’nın Milano şehrinde üretilmiştir. Alfa Romeo 155 dünyada toplam olarak 192,618 ad
Posted On 19 Ağu 2021
Sitede belirtilen tüm marka, model ve alt modellerin tüm hakları marka sahibine aittir. Sitede sadece ürün tanımlama amacı ile kullanılmıştır. Sitemizde yayınlanan içerik, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
© Copyright 2013-2023, Modifiye Ruhu.
Web Tasarımı ve Web Hosting Hizmeti